Warez nedir ? Neden warez kullanmamalıyız?
WhatsApp
Yükleniyor...

Warez nedir ? Neden warez kullanmamalıyız?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Warez nedir ? Neden warez kullanmamalıyız?
12 Ekim 2020, 13:35 0 Yorum 2033 Okuma

Warez nedir ?

Birinci olarak warez sözünün manası olarak, telif hakkını içermekte olan gereçlerin çiğnenmesi ile ticaretin gerçekleştirilmesi manasını taşıdığıdır. Telif hakkı içeren eserleri kullanmakta olan bireyler kopyalanması ve çoğaltılmasına aracılık sağlayarak bir nevi korsan yayıncılık yapmaktadır.

Warez kullanım formu ise, demo biçiminde yüklenmiş olan bir programın sürümünün müddeti dolması ile birlikte, yayınlanmış olan programa ilişkin keygen, serial ve crack üzere belgeleri kullanarak full hale getirilmesidir.

Neden warez kullanmamalıyız?

Sık halde kullanım gören internet dünyasında güç geçtikçe birden binlerce yazılım, eklenti ve tema üzere eserler satışa çıkmaktadır. Birden fazla yazılımların ve temaların bazen çeşitli prosedürler ile kırılma süreci yapılarak açık bir halde paylaşım yapılmıştır. Buna da interneti sık formda kullanan bireylerin karşısına sık biçimde gelmektedir.

Her firma kendisine uygun dizaynlar ve temalar kullanarak web sitesini oluşturmaktadır. Fakat bu yazılım ile oluşturulan temaların maliyeti yüksek olduğu için, piyasa içinde warez olarak isimlendirilmiş eserlerin kullanımına kaçılmaktadır. Her ne kadar bu yazılımları kullanmak bir bilişim kabahati olarak değerlendirilmiş olsa da, asıl kıymetli olan kendi güvenliğinizin risk altında oluşudur. Zira burada yapılacak olan ticaretlerin daima olarak öbürleri tarafından izleniyor manasına gelir. Ayrıyeten tema üzerinden yapılacak çeşitli ödeme bilgileri de korsan yayıncılık yapan bireylerin eline geçebilmektedir. Bu durumda sizin firma olarak emniyetli oluşunun izlemini ortadan kaldıracaktır. Bundan ötürü her vakit lisanslı eserleri kullanmayı tercih etmelisiniz.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum